fbpx

Tarja Kupias

Nauru- ja positiivisuusvalmentaja

Hypnoosiohjaaja, inspiraatiopuhuja ja kirjailija

Minä Tarja Kupias ja Loistotähti

Heippa. Minä olen Tarja. Perusjuuriltani karjalainen.

Olen vahvasti oman tieni kulkija, omien haaveitteni toteuttaja ja auttamissieluinen seikkailija. Olen myös rohkea ja uusiutumishaluinen reilu viisikymppinen nainen.  

Aina ei kaikki ole mennyt niin kuin olisin halunnut, mutta rohkeus yrittää on vienyt jatkuvasti kohti uutta ja ihmeellistä.

Yrittäjänä olen ollut lähes 20 vuotta. Musiikki- ja mediabisnes, joista sain leipäni reilut 10 vuotta, eivät olleet kovin tuottoisia muuta kuin kokemuksiltaan. Ehkä kokemukset ovatkin tärkeämpiä kuin raha. 

Taustaltani olen siis musiikkituottaja, äänittäjä, säveltäjä, manageri, toimittaja, tv-tuottaja. Musiikin parissa olen ollut yli 30 vuoden ajan.  Tällä hetkellä kirjoitan kirjaa naurusta naurukollegani Laura Koverskoin kanssa. Kirja julkaistaan keväällä 2021. 

Vuonna 2012 pysähdyin jälleen kerran miettimään, mikä minusta tulee isona. 

Pohdintojeni tuloksena lähdin opiskelemaan hypnoosia ja rentoutusta ja perustin Loistotähden. 

Minulla oli vahva halu tehdä ja luoda jotain uutta, joka auttaa ihmisiä voimaan mieleltään paremmin. Visioni kirkastui pikkuhiljaa: Enemmän iloisia, nauravia, positiivisia ja mieleltään hyvinvoivia ihmisiä yrityksiin ja yhteisöihin, sekä jokaiseen kotiin.

Hypnoosikoulutuksen jälkeen olen istunut jatkuvasti erilaisilla kursseilla ja koulutuksissa – NLP, Goal Mapping, Firstbeat, Naurujooga ja Life Coaching. Olen myös kahlannut läpi Harwardin yliopiston lähes 30 tuntisen positiivisen psykologian kurssin luennot läpi. 

Karjalaisista juuristani olen todella ylpeä. Tästä taustastani ammennan motivaatiota, intoa, iloa ja intohimoa tekemiseen, joka toivottavasti näkyy ja kuuluu myös työssäni Loistotähdessä. 

Tällainen minä olen. Räväkkä, kikattava ja välillä rääväsuinenkin nauru- ja onnistumisvalmentaja, positiivisuuden puolestapuhuja ja hypnoosiohjaaja, joka ei jätä ketään kylmäksi

Arvot

Rohkeus

Rohkeus on yksi tärkeimmistä arvoistani. Se huokuu myös Loistotähden tekemisissä joka päivä. Rohkeus kohdata ihmiset omana itsenään ja haastaa ihmisiä muutoksen tielle, rohkeus hypätä epämukavuusalueelle ja tehdä asioita eri tavalla kuin muut. Rohkeus tehdä virheitä ja ymmärtää virheiden tärkeys elämässä. Rohkeus olla oma itsensä. Rohkeus muuttaa suuntaa, kun sitä tarvitaan. Rohkeus myöntää omat rajansa. Rohkeus sanoa ei. Tässä vain muutama esimerkki, miten rohkeus näkyy Loistotähdessä ja minun omassa maailmassani.

Oppiminen

Oppiminen on minulle todella tärkeää ja siksi se on myös Loistotähden arvo. Ihminen, joka ei halua oppia uusia asioita, on mielestäni kuin kuollut kala vedessä – lilluu toimettomana. Oppimista tarvitaan, jotta pääsee sinne minne haluaa. Jos jatkuvasti tekee kaiken niin kuin ennenkin, eikä koskaan opettele uutta, junnaa pahasti paikoillaan, eikä voi odottaa mieluisia muutoksia elämäänsä. Epämukavuusalue ei ole aina lempialueeni, mutta siellä on tärkeää käydä säännöllisesti, mieluusti joka päivä. Sinne haastan myös asiakkaitani, sillä siellä tapahtuu oppiminen. Oppiminen haastaa meidät yrittämään enemmän ja antaa uusia voimavaroja selättää vastukset. Oppiminen pitää myös virkeänä. Se antaa onnistumisen ja oivalluksen ihania elämyksiä ja rutkasti positiivisia tunteita.

Positiivinen ajattelu ja ilo

Positiivinen ajattelu ja ilo kuuluvat erottamattomana osana Loistotähteen. Positiivisen ajattelun voima on niin vahva, että vaikka jotkut yrittävät puhua sitä vastaan, minä puhun sen puolesta. Miten ihmeessä saisimme onnistumisen kokemuksia ilman positiivista ajattelua? Iloa meistä jokainen tarvitsee myös elämäänsä, mieluusti joka ikinen päivä! Molemmat auttavat meitä jaksamaan arjen keskellä. Miten nämä asiat näkyvät Loistotähden palvelussa ja toiminnassa? No siten, että en valmenna ketään suu mutrussa, vaan yritän tartuttaa ilon jokaiseen asiakkaaseen, olkoon hän sitten yksityis- tai yritysasiakas. Myös positiiviset kannustukset kuuluvat sanavarastooni aina ja iankaikkisesti.

Auttaminen

Tämä on itsestään selvä juttu. En voisi tehdä tätä työtä, jos yhtenä arvona ei olisi auttamisen halu. Mutta auttamistakin voi olla monen laista. Haluan autta ihmisiä ajattelemaan, oivaltamaan ja auttamaan itse itseään, sillä kannettu vesi ei kaivossa pysy. Jos yritän auttaa ihmisiä tekemällä heistä riippuvaisia palveluistani, niin silloin mennään metsään. Ihminen itse on itselleen paras apu ja tämän oivaltamista minä voin auttaa.

Tapani työskennellä

Olen värikäs puhuja ja luennoillani haastan ja innostan kuulijoita interaktiivisella toiminnallisuudella. 

Osaan luoda turvallisen ja innostavan ilmapiirin naurujoogalle. 

Yksilöitä haastan ja provosoin. En ole mikään pään silittelijä, eivätkä välttämättä kaikki pidä tyylistäni.

Esiintymisessäni näkyy ja kuuluu, että nautin ihmisten kanssa  toimimisesta. En vierasta esiintymistä  isojenkaan yleisöjen  edessä. 

Nauru on aina mukana joka paikassa – siltä ei välty millään luennolla, eikä missään valmennuksessa.

Mitä minusta on sanottu?

Tarja on kouluttajana energinen ja innostava. Huomaa, että hän rakastaa työtään ja haluaa jakaa tietoaan eteenpäin.
Riikka Backman
Voimistaja
Tarjan on luennoitsijana elinvoimainen ja välittyy tunne, että hän elää niin kuin opettaa.
Miija Toivonen
WinNova
Tarja on luennoitsijana mukaansa tempaava, innostava ja myös uskottava.
Kirsi Theodorakis
Loimaan kotihoito

Lehdissä julkaistuja artikkeleita

Radio / tv-jutut

Olga Ketosen haastateltavana Radio Suomessa 6.5.2021