fbpx

Tarja Kupias

Apunasi muutoksissa

Mielen hyvinvoinnin valmentaja, naurujoogaohjaaja ja kirjailija

Minä Tarja Kupias ja Loistotähti

Heippa. Minä olen Tarja. Olen mielen hyvinvoinnin valmentaja, jolla on nauru herkässä. 

Perusjuuriltani olen karjalainen. Kotoisin Imatralta. Ja nyt asun Loviisassa. 

Viimeisen 10 vuoden aikana olen laajentanut osaamistani mielen hyvinvoinnin puolelle. Opiskelin ensin hypnoosi- ja rentoutusohjaajaksi ja perustin Loistotähden. Sitten jatkoin NLP:n parissa ja opiskelin itseni myös Goal Mapping -valmentajaksi. Naurujoogaohjaaja minusta tuli vuonna 2017 ja Life Coach vuonna 2019. 

Keväällä 2021 julkaistiin Naurattava elämä-kirja, jonka kirjoitin yhdessä Laura Koverskoin kanssa. Kirja kertoo naurusta. Samaan syssyyn julkaisin myös ensimmäisen soolosingleni, coverin Elastisen versioimasta Naurava kulkuri -biisistä. Sen pääset kuuntelemaan täältä.

Minulla on vahva halu tehdä ja luoda palveluita, joka auttaa ihmisiä voimaan mieleltään paremmin. Missioni on saada ihmiset oivaltamaan positiivisen ajattelun valtavan voiman, sekä naurun tärkeyden hyvinvointimme ylläpitäjänä: Enemmän iloisia, nauravia, positiivisia ja mieleltään hyvinvoivia ihmisiä yrityksiin ja yhteisöihin, sekä jokaiseen kotiin.

Karjalaisista juuristani olen todella ylpeä. Tästä taustastani ammennan naurua, iloa ja intohimoa tekemiseen, joka toivottavasti näkyy ja kuuluu myös työssäni Loistotähdessä. 

Lue lisää minusta täältä

Arvot

Rohkeus

Rohkeus on yksi tärkeimmistä arvoistani. Se huokuu myös Loistotähden tekemisissä joka päivä. Rohkeus kohdata ihmiset omana itsenään ja haastaa ihmisiä muutoksen tielle, rohkeus hypätä epämukavuusalueelle ja tehdä asioita eri tavalla kuin muut. Rohkeus tehdä virheitä ja ymmärtää virheiden tärkeys elämässä. Rohkeus olla oma itsensä. Rohkeus muuttaa suuntaa, kun sitä tarvitaan. Rohkeus myöntää omat rajansa. Rohkeus sanoa ei. Tässä vain muutama esimerkki, miten rohkeus näkyy Loistotähdessä ja minun omassa maailmassani.

Oppiminen

Oppiminen on minulle todella tärkeää ja siksi se on myös Loistotähden arvo. Ihminen, joka ei halua oppia uusia asioita, on mielestäni kuin kuollut kala vedessä – lilluu toimettomana. Oppimista tarvitaan, jotta pääsee sinne minne haluaa. Jos jatkuvasti tekee kaiken niin kuin ennenkin, eikä koskaan opettele uutta, junnaa pahasti paikoillaan, eikä voi odottaa mieluisia muutoksia elämäänsä. Epämukavuusalue ei ole aina lempialueeni, mutta siellä on tärkeää käydä säännöllisesti, mieluusti joka päivä. Sinne haastan myös asiakkaitani, sillä siellä tapahtuu oppiminen. Oppiminen haastaa meidät yrittämään enemmän ja antaa uusia voimavaroja selättää vastukset. Oppiminen pitää myös virkeänä. Se antaa onnistumisen ja oivalluksen ihania elämyksiä ja rutkasti positiivisia tunteita.

Positiivinen ajattelu ja ilo

Positiivinen ajattelu ja ilo kuuluvat erottamattomana osana Loistotähteen. Positiivisen ajattelun voima on niin vahva, että vaikka jotkut yrittävät puhua sitä vastaan, minä puhun sen puolesta. Miten ihmeessä saisimme onnistumisen kokemuksia ilman positiivista ajattelua? Iloa meistä jokainen tarvitsee myös elämäänsä, mieluusti joka ikinen päivä! Molemmat auttavat meitä jaksamaan arjen keskellä. Miten nämä asiat näkyvät Loistotähden palvelussa ja toiminnassa? No siten, että en valmenna ketään suu mutrussa, vaan yritän tartuttaa ilon jokaiseen asiakkaaseen, olkoon hän sitten yksityis- tai yritysasiakas. Myös positiiviset kannustukset kuuluvat sanavarastooni aina ja iankaikkisesti.

Auttaminen

Tämä on itsestään selvä juttu. En voisi tehdä tätä työtä, jos yhtenä arvona ei olisi auttamisen halu. Mutta auttamistakin voi olla monen laista. Haluan autta ihmisiä ajattelemaan, oivaltamaan ja auttamaan itse itseään, sillä kannettu vesi ei kaivossa pysy. Jos yritän auttaa ihmisiä tekemällä heistä riippuvaisia palveluistani, niin silloin mennään metsään. Ihminen itse on itselleen paras apu ja tämän oivaltamista minä voin auttaa.

Tapani valmentaa

Luon turvallisen ja innostavan ilmapiirin, jossa on helppo avautua ja lähteä työstämään omia haasteitaan. Tarpeen vaaitessa haastan valmennettaviani ja innostan heitä parempiin suorituksiin. 

Silti, en ole mikään pään silittelijä, sillä se ei tuo tulosta.

Rakastan ihmisiä, heidän erilaisuuttaan ja olen oppinut näkemään ”ihmisen persoonan taakse”. 

Nauru on aina mukana joka paikassa – siltä ei välty  missään valmennuksessa.

Mitä minusta on sanottu?

Tarja on kouluttajana energinen ja innostava. Huomaa, että hän rakastaa työtään ja haluaa jakaa tietoaan eteenpäin.
Riikka Backman
Voimistaja
Tarjan on luennoitsijana elinvoimainen ja välittyy tunne, että hän elää niin kuin opettaa.
Miija Toivonen
WinNova
Tarja on luennoitsijana mukaansa tempaava, innostava ja myös uskottava.
Kirsi Theodorakis
Loimaan kotihoito

Lehdissä julkaistuja artikkeleita

Radio / tv-jutut

Olga Ketosen haastateltavana Radio Suomessa 6.5.2021

Tilaa infokirje ja saat lahjaksi Pienen rentoutumisoppaan.

Tilaa 1-2 kertaa kuukaudessa ilmestyvä infokirje, josta saat hyvinvointivinkkejä, tietoa uusista työpajoista ja muista tapahtumistani Loviisassa ja tarjouksia.  Liittymislahjaksi saat Pienen rentoutumisoppaan, josta saat hyödyllistä tietoa, hyviä vinkkejä ja monta videoitua rentoutumisharjoitusta itsellesi. Voit lopettaa infokirjeen tilaamisen milloin tahansa.