044 376 6033 Sähköposti

Ystävyyden tyyneet ja myrskyt

Päiväkirjamerkinta 21.4.2017 ”Miten ihminen voikaan uskoa sokeasti siihen, että on monia sydänystäviä? Eihän se mene niin. Vanhemmiten laatu korvaa määrän ja silloin ymmärtää, ketkä ovat niitä oikeita aarteita elämässä. Ne jotka ovat kultaakin arvokkaampia ja joita voi vaalia kuin perheenjäseniä. Niitä, joita ei sovi koskaan pitää itsestäänselvyytenä. Niitä, jotka välittävät aidosti niin ilon kuin hädän hetkillä. Yks niistä lähtee tuhansien kilometrien päähän. Ystävä, joka on suurin tuki ja turvani. Hän, jonka kanssa oon lähentynyt muutaman vuoden sisällä enemmän ja enemmän. Hän, joka on pelastanut mun tavallisen tylsät päivät naurullaan ja vitseillään. Nyt ei ole ketään, kenen luokse mennä vaikka keskellä yötä, hullutella ja nauraa omille muka hauskoille jutuille, juosta käsikädessä pitkin kaupunkia saaden muut pyörittelemään meille silmiä. Mun toinen puolisko lähtee liian kauas musta. Hänen kanssa oon kokenut unohtumattomia hetkiä, niin pysäyttäviä kuin iloisia. Ollaan huudettu toisillemme niin kovaa kuin vaan kurkuista lähtee ja itketty ja naurettu samaan aikaan. Viimeks just tänään. Oon onnellinen toisen puolesta, mutta pelkään ettei toinen ole enää sama ihminen, kun me taas kohdataan. Entä jos me molemmat huomataan, ettei siinä ole enää sitä samaa juttua?”

Päiväkirjamerkintä 4.7.2017  ”Must on pelottavaa, ettei mikään ole ikuista. Sitä ei voi antautua koskaan virran vietäväksi. Vaikka omat suhteet toisi itselle onnen hetkiä ja perhosia vatsaan, voi toiset olla hukassa. Lausutut sanat menneisyydestä eivät enää autakaan. Yhtäkkiä et voikaan olla varma, onko toinen siinä rinnallasi hautaan asti, niin kuin taannoin lupasi. Minä olen antautunut rakkauden vietäväksi kerrankin ja tunnen yhtäkkiä rinnassani outoa tuskaa, pelkoa. Oletko siinä vielä huomenna? Tai ensi vuonna. Miksi en voi nauttia, kun meillä on rakkautta? Miksi alan itkeä silloin, kun en ole taas varma? Kun tunnen, että olet tyytymätön ja etäinen. Sanot, että sinua pelotta muutokseni, kun en ole enää kylmä ja ilkeä. Ihmettelet, että osaankin rakastaa, olla hyvä ja hellä. Saako se pakenemaan? Mua jäi mietityttämään eilisestä keskustelusta hetki, kun sanoit ettet ole varma siitä olenko sinun koko elämän. Mitä on tapahtunut? Tiedän, en ole enää sama tyttö, kun me tavattiin. Oon löytänyt taas taiteilijasieluni, mut muuten oon sama. Rakkaus on niin haavoittavaa. Tiedän, ettei ketään voi pakottaa rakastamaan toista iäksi, mutta jos rakkautta ei enää löydykään? Oon sitä mieltä et rakkauden eteen pitää tehdä paljon töitä ja kompromisseja, aivan kuten ystävyssuhteissa. Se on kaikilta 100% antautumista rakkauden hyvälle ja nurjalle puolelle. Kaikki pysyvät kyydissä, jos ovat valmiita siihen. Pitää vain luottaa, rakastaa ja uskoa. Jos yritän pitää toista kontrollissa, häviää se pian iäksi. Tämä pätee kaikkiin ihmissuhteisiin.”

Jokaisella ihmisellä on merkitys

Hyvästit sattuu ja saa silmäni kirvelemään kyynelistä. Se hetki kauhistuttaa, kun tajuat ettei mikään ole ikuista. Kaikki loppuu aikanaan. Ihmisiä tulee elämääni nopeasti, mutta yhtä nopeasti osa häviää sieltä. Silti he kaikki jättävät jäljen sydämeeni, mikä osittain tekee minusta sellaisen kuin nyt olen. He eivät häviä kulumallakaan, korkeintaan haalistuvat. He ovat aina osa minua ja historiaani. He opettavat minulle tärkeitä asioita elämässä ja näitä oppeja hyödynnän myös silloin kun muita ei enää ehkä ole. Joka ikisellä ihmisellä on ollut jonkinlainen merkitys, suuri tai pieni matkassani ja kaikki on tarkoitettu siten.

Elämä on päättänyt jotain meidän kaikkien varaan ja jokainen kuljemme sitä polkua eteenpäin. Jollain se polku jää kesken, syystä etteivät he osaa käyttää niitä ihmeellisiä voimavaroja ja jäävät menneisyytensä varjoihin. Surkuttelevat menetettyjä ihmissuhteita ja haluavat vanhat ajat takaisin. Ajattelevat, että entiset ystävät olivat niitä, jotka toivat onnen, mutta olivatko sittenkään?  Elämä heittelee meitä jokaista, mutta ilman niitä heittelyitä meiltä jäisi ymmärtämättä jotain hyvin tärkeää. Ilman niitä ihmiset olisivat liian samanlaisia. Silti ajatus siitä, että tietyt ihmiset ovat elämässä vain sen rajallisen määrän itkettää. Valitettavasti me jokainen muututaan ja kasvetaan koko ajan sitä mukavaa mitä me kuulemme, näemme, koemme tai keihin tutustumme. Se yksi iso ratkaiseva tekijä ”eroon” voi olla jokin hyvin pienikin oivallus. Ei toisista voi pitää kynsin ja hampain kiinni vaan välillä on hyvä päästää suosiolla irti.

Tämä ja edellinen vuosi ovat olleet minulle menettämisen vuosia. Olen menettänyt paljon. Enemmän kuin olisin tahtonut. Olen jättänyt hyvästejä, mutta vastapainoksi olen lähentynyt onneksi sellaisten kanssa, jotka ovat olleet hetken pimennossa elämässäni. Kerran hyvästit eivät tarkoita koskaan lopullisia hyvästejä. Ne ovat kerran hyvästit tässä hetkessä ja elämäntilanteessa. Koskaan ei tiedä, jos tiet joidenkin ihmisten kanssa kohtaavat uudelleen. Olen saanut tutustua elämäni varrella mahdottoman ihaniin ihmisiin, joiden kanssa olen kokenut ikimuistoisia hetkiä. Kaikki eivät kulje enää matkassani erilaisista syistä, mutta haluan kaikkien tietävän, että olette olleet ja olette edelleen minulle hyvin tärkeitä.

Elän tunteella ja olen välillä hyvin dramaattinen. Olen herkkä ihminen ja vaivun helposti hetkellisiin ahdinkoihin, kuten päiväkirjamerkinnöistäni huomaa. Olen silti lopulta ymmärtänyt, että vaikka ihmisiä tulee elämääni ja lähtee sieltä pois, ei ole mitään järkeä surkutella sitä asiaa etukäteen. On tärkeä nauttia ihanista hetkistä niin pitkään kun niitä on. En voi ennustaa uuden ihmisen tavatessani, kauanko hän viipyy elämässäni, tuleeko meistä todellisia sydänystäviä vai eroammeko jäätävän tunnemyrskyn vallassa kymmenen vuoden ystävyyden jälkeen. En voi tietää, onko hän sellainen, jonka kanssa muistelemme nuoruuden villejä seikkailuja kiikkustuolista käsin. Kukaan ei voi tietää sitä. Tärkeintä on vaan nauttia näistä ihanista ystävistä ja tästä hetkestä.

Tagged under:

Blogi

Hallitseeko kiire sinua?

Luin tässä eräänä päivänä Yhteishyvä lehteä. Siinä oli artikkeli kiireestä, kuinka kiire piinaa jo lapsiakin ja kuinka vapaa-ajasta on tullut…

Lue lisää

Miten hemmetissä minä selviäisin tästä liristä?

Itsensä liriin laittaminen on välillä ihan terveellistä. Siinä joutuu miettimään monia asioita ja pistämään omia ajatusmalleja uusiksi. Ja voi sitä…

Lue lisää

Tapahtumat

Log in