044 376 6033 Sähköposti

Naurujooga

Nauru – miksi kannattaa nauraa?

Niinpä. Nauramisella on paljon hyviä vaikutuksia, mitä emme ole koskaan ajatelleetkaan. Naurun on todettu lisäävän oppimiskykyä, sosiaalista kanssakäymistä, keskittymiskykyä ja hyvinvointia. Nauru tuo myös iloa elämään ja naurujooga on erinomainen keino kehittää naurua.

Entä tiesitkö, että nauramisella on todettu olevan paranemista tukeva vaikutus? Se voi lievittää stressiä, alentaa verenpainetta, auttaa masennuksessa sekä unettomuudessa. Nauramisen on todettu olevan myös aerobista liikuntaa koko keholle.

Mitä Naurujooga on?

Naurujooga on sitä itseään, eli nauramista. Naurujoogassa saa nauraa niin paljon kuin naurattaa, jos naurattaa. Pakko ei ole nauraa, eikä kukaan katso pahasti jos ei naurata.

Naurua herätellään erilaisilla nauruharjoitteilla, jotka ovat jo niin hupaisia, että ne pistävät jo herkimmät hekottamaan. Naurujoogassa nauretaan myös tekonaurua, joka muuttuu hyvin helposti aidoksi, jopa hilpeäksi tai suorastaan hohottavaksi nauruksi.

Nauramisen lomassa keskitytään myös hengitykseen. Syvähengitysharjoitukset rentouttavat, auttavat keskittymään ja palauttavat nauramisessa kulutettavaa happea.

Usein naurujoogasession jälkeinen olo on miellyttävän rauhallinen ja tasapainoinen, koska keho ja mieli ovat rentoutuneet. Ei siis ole turhaan sanottu, että nauraminen pidentää ikää.

Mihin ja kenelle se sopii?

Naurujooga sopii kaikille ja kaikkiin tilaisuuksiin.

Yrityksille naurujooga on loistava tapa tutustuttaa henkilöstö tai jokin tietty ryhmä toisiinsa. Yhdessä nauramalla voidaan syventää yhteistyötä, hullutella ja pitää hauskaa. Ryhmäytyminen käy käden käänteessä Naurujoogan avulla. Oli sitten yrityksen tyky-päivä, kokous, tiimipalaveri, vetäytyminen tai ihan mikä tahansa, Naurujooga vapauttaa ilmapiirin ottamaan vastaan uusia ideoita ja ajatuksia.

Kuntosaleilla naurujooga voisi olla vaikka kurssimuotoisena erikoistuntina. Se sopii myös häihin, syntymäpäiville, polttareihin…. Ihan mihin tahansa, jossa kaivataan vähän hulluttelua ja jäänsärkijää.

Parhaiten naurujooga toimii 10 – 40 henkilön ryhmillä. Vähintään 5 henkilön ryhmä tarvitaan, jotta ilo saadaan kunnolla kattoon.

Intiasta lähtöisin, mutta sopii suomalaisille kuin nenä päähän!

Naurujooga on Intialaisen lääkäri Madan Katarian kehittämä metodi. Hän oli kirjoittamassa artikkelia paikalliseen lääkärilehteen naurun terveydestä, kun naurun tutkiminen innoitti hänet testaamaan naurun terveysvaikutuksia ihan käytännössä. Hän perusti ensimmäiset naururyhmät Intiaan vuonna 1995. Tänä päivänä naururyhmiä on tuhansia ympäri maailmaa yli 60 maassa. Suomeen Naurujooga rantautui vuonna 2003.

Tilaa omaan tapahtumaasi naurujoogaa! Ota yhteyttä Tarjaan puh. 044-3766033 tai tarja@loistotahti.fi ja pyydä tarjous.

 

Blogi

Kuljen kohti unelmia

  Päiväkirjamerkintä 15.5.2017 ”Mä pääsen idolsin koelauluihin! Oon niin onnellinen. Oon läpäissyt jo kaks osiota ja sain kutsun sinne. Ihan hitsin…

Lue lisää

Hypnoosi avuksi painonpudotukseen!

Olet ikuinen laihduttaja. Olet käynyt vuosien aikana läpi lukemattoman määrän erilaisia dieettejä. Olet saanut välillä laihdutettua jopa monta kymmentä kiloa,…

Lue lisää

Tapahtumat

Log in