044 376 6033 Sähköposti

Hyvät tavoitteet tekevät meistä onnellisempia

Kun aamulla nouset ylös sängystä, tavoittelet jotain, mikä liittyy alkavan päivän kulkuun. Ehkä tavoittelet selviytymistä päivästä jollakin tavoin tai ehkä haluat saada aikaan jotain uutta ja mullistavaa tai kenties haluat kokea uusia asioita tai vain haluat nauttia olostasi.

Kun menet ruokakauppaan, on tavoitteesi hankkia itsellesi tai perheellesi jotain sellaista ruokaa, joka on helppo loihtia nopeasti tai ruokaa, joka syödään rauhassa ja nauttien. Tavoitteesi voi olla myös kilokaupalla herkkuja.

Kun kuntoilet, on tavoitteesi saavuttaa palkintosija jossain kisassa tai saada itsellesi parempi kunto. Saatat myös tavoitella fyysistä rääkkiä, joka pistää adrenaliinin kuohumaan.

Kun laihdutat, tavoittelet parempaa ulkonäköä ja terveellisempää elämää tai esimerkiksi jonkin ajatuksen innoittamana tavoittelet, että hyväksyisit itsesi paremmin ja katsoisit kuvaasi tyytyväisenä peilistä.

Kun ostat itsellesi vaatteita, tavoitteenasi voi olla löytää tyylikäs kokonaisuus tiettyyn tapahtumaan tai päivittää vaatekaappia muuten vain. Tavoitteesi voi olla myös hankkia käytännöllisiä vaatteita vaikkapa retkeilyyn.

Kun teet puutarhatöitä, tavoittelet kaunista puutarhaa, runsasta satoa tai puuhaamisen iloa.

Kun siivoat, tavoitteesi voi olla puhdas koti tai edes sellainen järjestys, että edes mahtuisit jotenkin roinan tai villakoirien sekaan.

Kun ajat ylinopeutta, tavoitteenasi on olla nopeammin määränpäässä tai haluat nauttia vauhdin hurmasta. Voit myös tavoitella jännitystä, jäätkö kiinni ylinopeudesta vai et.

Kun juot alkoholia, tavoittelet humalaa, hetken helpotusta murheeseen tai hilpeää ja estotonta ajanviettoa kavereiden kanssa.

Kun tuijotat telkkaria, on tavoitteesi viettää hetki lempisarjan parissa, hankkia yleissivistystä vaikkapa dokumenttien avulla tai haluat nähdä suosikkijoukkueesi tositoimissa esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa.  Voit tavoitella myös aivojen nollaamista seikkailemalla turhien ohjelmien kimpussa.

Kun viestittelet sosiaalisessa mediassa, on sinun tavoitteesi olla näkyvillä, saada huomiota tai enemmän tykkäyksiä, kertoa itsestäsi, tekemisistäsi, mielipiteistäsi tai vain provosoida ihmisiä.

Elät koko ajan tavoitteiden ohjaamana

Jos mietit elämääsi, niin se on täynnä tavoitteita. Jokainen hetki asetat itsellesi tietämättäsi tai tiedostaen tavoitteita, teetpä mitä tahansa. Et vain miellä niitä tavoitteiksi, vaan ajattelet, että tavoite on jotain suurta, jota sinun pitää miettiä tarkkaan ja joka on hankala saavuttaa. Tavoitteet kuitenkin ohjaavat elämääsi, haluat tai et.

Jos jätät asioita tekemättä, sekin on tavoite, koska tekemisen taustalla on usein pelko tai laiskuus. Silloin tavoitteesi on, että selviäisit helpommalla kun et tee mitään. Selviäisit ilman pettymyksen tunnetta, epäonnistumisen häpeää, toisten arvostelua, stressin aiheuttamaa painetta tai fyysistä rasitusta.

Asetat itsellesi tavoitteita, jotta sinulla olisi parempi mieli, mutta valitettavan usein omat tavoitteesi johtavat sinut pitkällä tähtäimellä epäonneen, pettymykseen, masennukseen, vitutukseen ja arvottomuuden tunteeseen.

Tee itsellesi tietoisesti hyviä tavoitteita

Kun asetat itsellesi hyviä, tietoisia tavoitteita, saat itsellesi oikeasti hyvän mielen. Toki tavoitteet tuovat tullessaan usein myös pettymyksiä, itkua, hammasten kiristystä, epätoivoa ja tuskaa, mutta ilo, onni, onnistumisen riemu, voittajafiilis, tärkeyden tunne, ylpeys ja ainutkertaisuus asioiden loksahtaessa kohdalleen ovat kuitenkin sellaisia asioita, että niiden eteen kannattaa tuntea myös hieman negatiivisia tunnepurskeita. Elämä ei ole elämisen arvoista ilman suuria positiivisia tunteita eikä ilman voitettuja vaikeuksia.

Mitäs siis, jos tänään tekisit itsellesi pienen, vähän isomman tai jopa yltiöpäisen, mutta sydämestä tulevan, sinua eteenpäin vievän tavoitteen, joka saa intohimosi roihuamaan täydessä tulessa ja sydämesi läkähtymään onnen tunteessa? Tuntuisiko ajatus täysin mahdottomalta?

 

Tagged under:

Blogi

Hallitseeko kiire sinua?

Luin tässä eräänä päivänä Yhteishyvä lehteä. Siinä oli artikkeli kiireestä, kuinka kiire piinaa jo lapsiakin ja kuinka vapaa-ajasta on tullut…

Lue lisää

Miten hemmetissä minä selviäisin tästä liristä?

Itsensä liriin laittaminen on välillä ihan terveellistä. Siinä joutuu miettimään monia asioita ja pistämään omia ajatusmalleja uusiksi. Ja voi sitä…

Lue lisää

Tapahtumat

Log in