044 376 6033 Sähköposti

Hypnoosi avuksi painonpudotukseen!

Olet ikuinen laihduttaja. Olet käynyt vuosien aikana läpi lukemattoman määrän erilaisia dieettejä. Olet saanut välillä laihdutettua jopa monta kymmentä kiloa, mutta aina ne kilot ovat vain tupsahtaneet jostain takaisin, yleensä vielä korkojen kera.

Palkitset itseäsi syömällä. Yleensä se palkinto on leivos, karkkipussi tai suklaalevy. Samoja asioita syöt myös lohdutukseksi tai silloin kun kiukuttaa. Voi olla, että joskus intoudut ahmimaan ihan tavallistakin ruokaa ja iltaisin houkutus napostella jotain hyvää on liian suuri.

Inhoat ulkomuotoasi, koska olet lihava ja kaamean näköinen. Et voi mennä uimahalliin, koska kaikki tuijottaisivat kuitenkin pulleaa ulkomuotoasi. Et voi katsoa itseäsi peilistä varsinkaan alastomana. Pukeudut omasta mielestäsi säkkeihin, koska et voi laittaa kauniita vaatteita päällesi oma ulkomuotosi takia. Hoet itsellesi: ”Sitten olen onnellinen, kun saan laihdutettua 20 kg pois.”

Olet omasta mielestäsi selkärangaton vätys, ikuinen epäonnistuja. Tahdonvoimasi on nolla ja itsetuntosi miinuksen puolella.

Kuulostaako tutulta, edes osittain?

Miksi puhut itsestäsi rumasti?

Mitä enemmän olen tehnyt hypnoosiohjauksia, sitä enemmän olen myös joutunut sukeltamaan painonpudottajan ajatusmaailman ongelmakenttään. Eniten minua ovat kiinnostaneet ihmisten ajatukset, jotka estävät laihtumisen ja ajatukset, jotka auttavat siinä. Koska siitähän tässä koko hommassa on kysymys – mikä estää ja mikä kannustaa!

Mitä sinä ajattelet itsestäsi? Jos ajatuksissasi on, että olet ”karmea läski, josta ei ole mihinkään” on lähtökohta laihdutukselle tosi huono. Jos olet mielestäsi epäonnistuja, eikä sinulla ole voimaa yrittää mitään, niin miten ihmeessä luulet, että pystyisit laihduttamaan? Tai jos laihdutus sisulla onnistuu, niin mitä luulet että käy laihdutuskuurin jälkeen?

Entä sitten tavoite? Ajattelet vain mielessäsi, että haluat laihtua, mutta et ole laittanut minkäänlaisia tavoitteita paperille. Et ole miettinyt kokonaistavoitetta, etkä pilkkonut sitä pienemmiksi palasiksi, eli välitavoitteiksi. Et ole pohtinut sen syvällisemmin painonpudotustasi, mielessäsi väijyy vain, että ”sitten kun olen 20 kg laihempi, olen onnellisempi”

Kotona asiat ovat sekaisin. Olet kenties parisuhdekriisissä ja töissäkin on todella hektinen hetki, jolloin ylityöt ja vastuu painavat päälle. Koet olevasi enemmän stressaantunut kuin ikinä ja ajattelet, että parinkymmenen kilon laihdutus toisi helpotuksen jaksamiseen.

Kaiken kiireen keskellä sinulla ei ole aikaa miettiä mitä suuhusi pistät. Olet sitä mieltä, että sinun ruokailutapasi on juuri niin hyvä kuin pitää ja syöt juuri oikealla tavalla, vaikka vedätkin viikoittain pizzaa naamaasi, huuhtelet huoliasi mielestäsi ”rentouttavalla” punaviinillä muutamana iltana viikossa, ja käyt leivoskahvilla ystäväsi kanssa. Eikä se haittaa, että välillä vedät koko päivän kahvin voimalla ja muutamalla suklaapatukalla.

Heittäydyt täysin kieltolinjalle kaiken mahdollisen kanssa. Eristäydyt kotiisi, jotta mikään niistä houkutuksista ei ottaisi sinusta ylivaltaa, jotka olet kieltänyt itseltäsi. Olet täyskieltäytyjä, etkä salli itsellesi yhtään poikkeusta. Kieltämäsi asiat ikään kuin soivat seireenien kutsuna mielessäsi, jos vahingossakin eksyt juhliin tai jopa kauppaan. Kun laihdutat, laihdutat kunnolla. Siihen kuvioon eivät kuulu lipsumiset.

Hypnoosista potku persuksille

Tunteet ja ajatukset. Ne ovat kanssasi koko ajan ja ne voidaan ohjata toimimaan kanssasi, viemään sinua niihin tavoitteisiin joita haluat. Kun otat mielen tueksi painonpudotusprojektiin, se muuttuu kokonaan toisenlaiseksi. Silloin painonpudotus ei ole sinulle pakkopullaa, vaan uudenlaisesta syömiseen liittyvästä ajattelutavasta tulee sinulle elämäntapa, joka kestää sittenkin kun olet päässyt ihannepainoosi. Silloin et myöskään elä ”sitten kun” elämää, vaan osaat nauttia jokaisesta päivästä ja ymmärtää myös niitä päiviä kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä.

Hypnoosi on yksi erittäin hyvä keino, jonka avulla ajatuksiasi voi muuttaa sinua kannustaviksi ja sinua eteenpäin tuuppaaviksi. Hypnoosin avulla saat ajatuksesi mukaan painopudotusprojektiisi ja mielesi ohjaa sinut ihannepainoosi ikään kuin itsestään.  Silti ilman toimintaa ei tapahdu mitään, eli hypnoosi ei todellakaan ole mikään hokkus pokkus –juttu, jonka avulla voit heittäytyä sohvaperunaksi ja miettiä, että ”kyllä minä nyt tästä laihdun ihan itsestään”. Hypnoosista saat itsellesi potkun persuksillesi, motivaatioruiskeen joka ohjaa sinut tekemään oikeita valintoja syömisesi ja liikkumisesi suhteen. Hypnoosin avulla pystyt myös ajattelemaan itsestäsi hyviä asioita ja tuntemaan itsesi riittäväksi ja hyväksytyksi ilman ”sitten kun” –syndroomaa. Hypnoosin avulla luot mieleesi mielikuvia, jotka houkuttelevat sinut oikeille poluille.

Törmäsin taannoin netissä artikkeliin, jossa kerrottiin brittiläisen miehen laihduttaneen lähes 40 kiloa pelkästään uskottelemalla itselleen, että hänen mahalaukkuaan oli pienennetty mahalaukun ohitusleikkauksessa. Kun hän kuvitteli, että mahalaukku on pingispallon kokoinen, muutti hän automaattisesti syömätapojaan ja laihtui. Apuna oli käytetty hypnoosia. Toisaalta, tunnen ihmisiä, jotka ovat käyneet samaisessa leikkauksessa, mutta ovat jatkavat samoja syömätottumuksia leikkauksen jälkeenkin. Syynä se, että mieli ei ole muuttunut leikkauksesta huolimatta. He ovat olleet mieleltään leikkauksen jälkeen samanlaisia syöjiä kuin ennenkin. Lopputuloksena kahta pahempi kurjuus närästyksineen ja muine vatsaongelmineen.

Jos olet viisas, niin valjastat mielesi mukaan painonpudotukseen. Silloin löydät itsellesi uuden elämäntavan. Olen käytettävissäsi, jos kaipaat tukea. Tutustu myös tekemiini Mielitsemppari-äänitteisiin, joista saat apua ilman hypnoosia:

Haluat syödä terveellisesti

Kohti ihannepainoa

Terveyttä syömiseen

Rakkaudella keholle

Tagged under:

Blogi

Hallitseeko kiire sinua?

Luin tässä eräänä päivänä Yhteishyvä lehteä. Siinä oli artikkeli kiireestä, kuinka kiire piinaa jo lapsiakin ja kuinka vapaa-ajasta on tullut…

Lue lisää

Miten hemmetissä minä selviäisin tästä liristä?

Itsensä liriin laittaminen on välillä ihan terveellistä. Siinä joutuu miettimään monia asioita ja pistämään omia ajatusmalleja uusiksi. Ja voi sitä…

Lue lisää

Tapahtumat

Log in